látogató számláló
HU | EN

Mit reggelizik a neurális háló? – Adatmenedzsment és mesterséges intelligencia

A Continental Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjában olyan új generációs szoftvermegoldásokon dolgozunk, amelyek biztonságkritikus vezetéstámogató funkcióknak képzik szerves részét. Alapvető elvárás, hogy ezek a szoftverkomponensek folyamatos működés mellett a legváltozatosabb időjárási és fényviszonyok, valamint komplex forgalmi körülmények között teljesítsenek megbízhatóan. A megfelelő mennyiségű, minőségű és összetételű precízen címkézett adat kritikus szerepet játszik a megfelelő performancia elérésében. Feladatunk a megfelelő adathalmazok megfelelő időben történő előállítása és a fejlesztési folyamatba való integrálása.

Az előadás során végigvesszük egy termékfejlesztési projekt különböző szakaszait, miként változnak az adattartalommal szemben támasztott követelmények ahogy az algoritmus pontossága folyamatosan javul. Hosszú és kihívásokkal teli utat járunk be a projekt-előkészítés és koncepció-alkotás fázisától a komplex forgalmi szituációkhoz való finomhangolásig, melyek egymástól különböző megoldásokat igényelnek.

Az előadásban külön kitérünk arra is, hogy milyen összetételű csapat szükséges a megfelelő rendszerek és folyamatok kialakításához.

Ridzi Péter
Head of Data Platform, Continental