látogató számláló
HU | EN

Témák | Tutorial Nap

Interaktív, animált adattörténetek készítése Vizzuval

LEÍRÁS

A tutorial célja egy új, nyílt forráskódú eszköz, az ipyvizzu-story bemutatása, amivel animált adattörténeteket lehet elkészíteni, prezentálni és megosztani Jupyter Notebookban és hasonló platformokban.

Egy elemzés eredményeinek elmagyarázása és megosztása adatokhoz nem értő közönséggel sokkal egyszerűbb és látványosabb lehet animált adattörténetekkel. A tutorial során az ipyvizzu-story egyik megalkotója mutatja be az eszköz működését, és segít egyszerű példákon keresztül az első lépések megtételében. 

A tutorial első felében egy szakaszokra bontott bevezető előadást kapnak a résztvevők, amelyek között egyszerű gyakorlatok segítségével ismerkedhetnek meg az ipyvizzu-story használatával. A fennmaradó időben a résztvevők kis csoportokban vagy önállóan dolgoznak majd néhány jól előkészített feladaton. A tutorial végén lesz lehetőség az elkészített történetek prezentálására és visszajelzések begyűjtésére.

ELŐFELTÉTELEK

Mivel a tutorial célja gyakorlati tapasztalat megszerzése, ezért elvárás egy laptop és a Jupyter Notebook vagy valamelyik támogatott eszköz használata a helyszínen, illetve erősen ajánlott legalább alapszinten a Python és a pandas ismerete.

TEMATIKA

  • A Vizzu – az ipyvizzu alapját képező C++/Javascript library és a mögötte álló startup bemutatása
  • Az animáció jelentősége és lehetőségei a az adat-történetmesélésben
  • Az ipyvizzu és az ipyvizzu-story bemutatása példákon keresztül
  • Adatsztorikészítés önállóan az előkészített adatszettekből vagy saját adatokból
  • Az elkészített történetek prezentálása, Q&A

ELŐADÓ

Vidos Péter

CEO & Founder
Vizzu
LinkedIn

Vidos Péter a Vizzu egyik alapítója. 

Munkájának fő fókusza, hogy megértse, hogyan lehet a Vizzu innovatív megközelítését az adatokkal kapcsolatos szerteágazó munkafolyamatokban a legjobban hasznosítani.
Péter több mint 15 éve foglalkozik digitális termékfejlesztéssel a mobilalkalmazások tesztelésétől kezdve, az online analitikán és adatvizualizációra épülő döntéstámogatáson keresztül az e-learningig bezárólag.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2023. június 5., hétfő
Hossz: Félnapos tutorial
Formátum: Személyes előadás
Nyelv: Magyar
Helyszín: Danubius Hotel Helia**** (Budapest, Kárpát u. 62-64.)