látogató számláló
HU | EN

Balogh Zoltán

Data Scientist
Hearsay Systems (HU)
LinkedIn
Június 8 · Online · Magyar előadás

Palotai Veronika

Data Scientist
Hearsay Systems (HU)
LinkedIn
Június 8 · Online · Magyar előadás

=> Az előadás anyaga itt érhető el

Egy pénzügyi szektor specifikus ajánlórendszer fejlesztésének kihívásai

A Hearsay Systems piacvezető a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó cégek tanácsadói és a klienseik közötti, a szabályozásoknak megfelelő digitális kommunikáció biztosításában világszerte, de főként az amerikai piacon. Átfogó felügyeletet biztosít a pénzügyi szolgáltatók és az ügyfeleik között minden platformon. Előadásunkban szeretnénk bemutatni újonnan alakult csapatunk kihívásait egy tartalomalapú cikkajánló-rendszer fejlesztése közben. Bemutatjuk, hogy miként alakítottuk ki az egyes kategóriákat, majd hogyan kategorizáltuk csoportokba különböző Zero-Shot Topic Classification modellekkel (FlairNLP és Facebook BART) a tartalmakat, valamint milyen metrikákat és tesztelést alkalmaztunk egy kiegyensúlyozatlan (imbalanced) közel 10 évig gyűjtött adathalmazon.

BIO

Balogh Zoltán a Budapesti Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus szakán szerzett PhD fokozatot, majd ezt követően különböző data science projekteken dolgozott Európában és Ázsiában. Jelenleg a Hearsay Systems-nél data science csapatában tevékenykedik NLP-s problémák megoldásán.

Palotai Veronika jelenleg Data Scientist a Hearsay Systemsnél. Alapszakon a BME fizika szakán, mesterszakon a CEU Business Analytics programján végzett. Ezt követően tapasztalatait az NLP területén szerezte. Elsőként az IBM-nél foglalkozott a beszerzési folyamatok során keletkező szöveges adatok elemzésével, illetve ezekre épülő szövegosztályozási modellekkel, jelenleg pedig a Hearsay digitális kommunikációs platformját érintő projekteken dolgozik.