látogató számláló
HU | ENG

Hatékony szolgáltatásajánlás ML alapokon

Erdélyi Balázs
Center of Expertise (CoE) Lead, Telekom HU
Palotay Réka
Data Scientist, United Consult K2 

 

Előadás bemutatása

Egy telekommunikációs cég számára az előfizetői díjcsomagok meghatározóak az üzleti modell szempontjából, ezért minden apró változtatás a csomagválasztás során hatással van az ügyfelek elégedettségére és a bevételi számokra. A csomagválasztás támogatására az ügyfelek telefonálási, internetezési szokásainak megismerésével machine learning alapú szolgáltatás ajánlási modellt lehet fejleszteni.
Az előadás során bemutatjuk, hogy milyen nehézségekkel szembesült a Data Science csapat a megoldás end-to-end fejlesztése során, milyen nem szokványos adatforrások járulnak hozzá a pontosabb modellekhez és milyen eredményeket sikerült elérni.

 

Előadók

Erdélyi Balázs
Akadémiai karrier felépítésével kezdte pályáját, a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Matematikai Intézetében végzett doktori tanulmányai mellett főállású oktatóként is a matematikának a szélesebb körű gyakorlati alkalmazásait támogatta. Ezt követően a bankszektorban a kockázati módszertanokat kutatta. A telekommunikáció területére váltva a digitális területek felé fordult, ahol az ügyfél elégedettség növelése és az e-sales adatvezérelt optimalizálása mellett köteleződött el elsősorban a display hirdetési piacon és a Telekom.hu-n. Fő érdeklődése az öntanuló algoritmikus ajánlati motorok és az ebből e2e felépíthető tejes körű vállallati kampány rendszerek. A Big Data és a perszonalizáció területén végzett kiemelkedő teljesítményét a Magyar Telekom Innovációs Díjjal, a Deutsche Telekom Global Talent Pool kinevezéssel jutalmazta.

Palotay Réka
Jelenleg Data Scientistként dolgozik a United Consult big data csapatában. Több éves tapasztalattal rendelkezik telekommunikációs cégek üzleti problémáinak machine learning alapú megoldásában. Kiemelt érdeklődési területe az NLP problémák kutatása.