látogató számláló
HU | ENG

Magyar chatbot fejlesztése deep learning alapokon

Babud Bence
Delivery Manager, TalkABot
Purgai Patrik
Machine Learning Specialist, TalkABot

 

Előadás bemutatása

A Talk-A-Bot chatbot alapú megoldásainak egyik legfontosabb feladata a magas szintű szabadszavas kommunikáció biztosítása. Célunk egy olyan automatizált üzleti logikai modellt létrehozni, amely megkönnyíti az alkalmazó cégek munkatársainak életét és javítja a végfelhasználói élményt is.
A belső termékfejlesztés során számos iterációt végeztünk, melyek során a rendelkezésre álló technológiák előnyeit és hátrányait mérlegelve készítettük el saját megoldásunkat, ideértve a nyelvfeldolgozó modulunk újragondolását is.
Előadásunk első felében vázoljuk a régebbi, kulcsszó alapú, emberi közreműködésre erősen támaszkodó kiértékelés hiányosságait és a probléma lehetséges megoldásait, a második felében pedig a végül alkalmazott technológiákat mutatjuk be közelebbről.

 

Előadók

Babud Bence
BME villamosmérnöki képzésen szerzett probléma megoldó készségeimet a szak alapvető irányától eltérően a szoftver fejlesztés segítésébe és lebonyolításába csatornáztam. BSc diplomát követően az Agilis működésban és folyamatirányításban mélyültem el. TalkABot-nál eltöltött 2.5 évem alatt a chatbotok működésére szolgáló keretrendszer technikai managerjeként a BTC projektek felénél az integrációs és tech-support szintű lebonyolításáért felelek. Ügyfeleink igényéinek kielégítésére szolgáló fejlesztői csapat mellett, a robot megújuló feldolgozó és kiértékelő egységének vezetését végzem.

Purgai Patrik
A Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán szereztem Mérnökinformatikus MSc diplomát. Tanulmányaim során nagy hangsúlyt fektettem gépi tanulás és nyelvfeldolgozás területére. Eleinte gépi fordítással foglalkoztam, majd a dialógus generálás és a neurális háló alapú chatbotok kutatásába fektettem energiám. Jelenleg a Talk-A-Bot chatbot fejlesztő cégnél dolgozok, ahol neurális háló alapú megoldások integrációjával próbálom javítani a rendszerünk teljesítményét és felhasználói élményét.