látogató számláló
HU | EN

Témák | Tutorial Nap

Anomáliakeresés Pythonban tutorial

LEÍRÁS

A workshop egy valós adathalmazhoz köthető anomáliakeresési problémát oldunk meg közösen, amin keresztül átfogó képet lehet kapni arról, hogyan használhatók fel a gépi tanulási algoritmusok kockázatos, furcsa, hibás vagy csalárd viselkedési minták detektálására. A módszereket egy kerettörténetbe ágyazzuk, ahol a talált anomáliák is megvizsgálásra kerülnek, majd ezt az információt is visszavezetjük az elemzési folyamatunkba.

ELŐFELTÉTELEK

A workshop gyakorlati jellegű, ezért saját laptopra szükség lesz. Külön program telepítése nem szükséges, mivel a workshop résztvevői részére biztosított lesz egy webes, Jupyter Notebook alapú Python szerkesztő és futtató környezet. A résztvevők számára erősen ajánlott legalább alapszintű Python, illetve kapcsolódó data science csomagok ismerete (alapszintű pandas, és alapszintű sickit-learn).

TEMATIKA

  • Az anomália keresés data science szemszögből
  • Felhasználható gépi tanulási technikák áttekintése, felügyelt és nem felügyelt gépi tanulási technikák
  • Az anomália keresés egy esettanulmányon keresztül

ELŐADÓ

Gáspár Csaba

Data Scientist, vezető partner
dmlab
LinkedIn

Gáspár Csaba szenvedélyes adatelemző, a dmlab adatelemzési tanácsadó cég társalapítója, a Műegyetem oktató-kutatója. Az a típus, akitől lelkesedésével, személyes tapasztalataival gyorsan beindítja a big data iránt érdeklődők fantáziáját. Sikeres projekteket vezetett pénzügyi, távközlési, logisztikai és ipari cégeknél is, de nem állnak tőle messze az innovatív megoldások sem: az általa vezetett dmlab szakmai csapatából több sikeres startup is indult, mint a big data szoftver-megoldásokat szállító Radoop, vagy az online reklámcsalásokat leleplező Enbritely. Lelkesítő előadások, céges oktatások, pilot projektek, illetve teljes data science megoldások építése esetén is érdemes rá gondolni. Hisz abban, hogy a hazai gazdaság egyik kitörési pontja pont a magyarokra jellemző csavaros észjárás és adatvezérelt eljárások összekapcsolásából álló újszerű megközelítésekben van.

LEBONYOLÍTÁSI TUDNIVALÓK

Dátum: 2023. június 5., hétfő
Hossz: Félnapos tutorial
Formátum: Személyes előadás
Nyelv: Magyar
Helyszín: Danubius Hotel Helia**** (Budapest, Kárpát u. 62-64.)